Prins Jack d'n Vierde huldigt jongste en oudste inwoner

een verslag van Henk van Coolwijk


En weer was het groot feest in zorgcentrum St. Barbara. Werd op vrijdag 17 februari mevrouw Jansen als Prinses van het zorgcentrum gehuldigd, vandaag (21 februari 2012) bracht prins Jack d'n Vierde opnieuw een bezoek aan de bewoners. Dit keer vanwege de huldiging van de "jongste en oudste inwoner" van Dreumel.
 
   

 
Onder de klanken van de Buutemars, gespeeld door Tineke, dochter van de oudste inwoner, betrad de prins met zijn gevolg de recreatiezaal. Na eerst samen met de bewoners een kopje koffie te hebben gedronken ging Prins Jack d'n Vierde samen met jeugdprins Tijmen over tot de huldiging.
 

 
Dit jaar gingen de bloemen en versierselen voor de oudste inwoner van Dreumel naar Jan Kusters (voormalig veerbaas van het Tielse veer) die geboren is op 29 augustus 1912 en dus bijna 100 jaar oud is. De jongste inwoner van Dreumel was dit keer een meisje en wel Marit ten Brake. Zij werd geboren op 7 februari 2012 .
 

 

 
Daarna werd door alle aanwezigen het "Lang zullen ze leven"gezongen en volgde een uitgebreide fotosessie. Jan Kusters genoot glunderend van zoveel belangstelling, net als zijn familie die in groten getale aanwezig was.
 

 

 
Maar ook de jongste inwoner Marit had geen gebrek aan belangstelling. Onder begeleiding van haar trotse moeder ging het kind van hand tot hand en bleef ze - ondanks alle bewonderende commentaren en flitsende camera's -  gewoon doorslapen.
 

 

In de tussentijd genoot iedereen van een natje en een droogje, ook dit keer weer uitstekend verzorgd door Mariël en haar personeel en toverde Tineke Kusters als vanouds weer allerlei oude deuntjes uit haar accordeon.

 

 
Al met al was het een geslaagde en gezellige ochtend.