500 gram
schorseneren
50 gram boter
1 teentje fijn gehakte knoflook (optioneel)
kleine chilipeper, fijn gehakt
3 eetlepels fijn gehakte koriander
2 eieren, geklopt
2 eetlepels bloem
zout en peper
2 eetlepels olijfolie |
Boen, schil
en rasp de schorseneren grof. Zet een koekenpan op het vuur
en doe 25 gram boter in de pan. Stoof de geraspte
schorseneren in ongeveer tien minuten gaar.
Meng in
een kom de knoflook, koriander, zout en peper, twee eieren
en de bloem. Schep hier nu de gestoofde schorseneren door
zodat de kruiden en schorseneren goed gemengd zijn. Maak zes
platte stevige rösti’s. Verwarm de koekenpan en smelt de
olie met de boter. Pak een spatel en schep daarmee
voorzichtig de rösti’s in de pan. Bak de rösti’s aan beide
kanten vier minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.
|