Koninklijke onderscheidingen
voor Zusje Weijn en Jo van Beers


Dreumel, 27 april 2012 -  Aan de vooravond van Koninginnedag 2012 werd een tweetal dorpsgenoten onderscheiden. Na een gedegen maar vooral ook "geheime" voorbereiding kwamen deze morgen familie en kennissen van Zusje Weijn en Jo van Beers in zaal 't Centrum bijeen.

 

Namens de organisatoren heette Harry Reuser alle aanwezigen van harte welkom en gaf direct het woord aan burgemeester Thomas Steenkamp.

 
 

In een warme speech vertelde deze de aanwezigen waarom het Koningin Beatrix behaagd had Zusje Weijn en Jo van Beers te onderscheiden.

 
Zusje Weijn ontving de onderscheiding lid in de Orde van Nassau  vanwege de jarenlange verzorging van een tweetal mensen en het bijhouden van de administratie van de misintenties voor de R.K. Kerk. Verder prees de burgemeester Zusje Weijn voor haar betrokkenheid met mensen en voor haar luisterend oor.
 
 
Jo van Beers ontving de onderscheiding op basis van zijn jarenlange verdiensten op maatschappelijk terrein. Burgemeester Steenkamp noemde onder meer zijn jarenlange inzet als contactpersoon voor de fruitinzameling voor de zusters Augustinessen, contactpersoon voor de Rode Kruiscollecten, contactpersoon voor de actie Kerkbalans en zijn inzet voor de Lourdesactie.
 

 
Zowel Zusje Weijn als Jo van Beers waren behoorlijk onder de indruk van alle mooie woorden en deze prachtige onderscheiding. Daarna volgde een foto- en filmsessie en werden beiden door alle aanwezigen gefeliciteerd.
 
Stichting Tremele feliciteert Zusje Weijn en Jo van Beers van harte met deze Koninklijke onderscheiding!